Menu Sluiten

Isafjordur

IsafjordurIsafjordur is de hoofdstad van de regio Westfjorden. Deze stad heeft een groot aanbod aan muziek, kunst, sport en geschiedenis.

Isafjordur is omgeven door bergen en ligt het aan een fjord, waardoor het een uitstekend startpunt is voor een actieve vakantie in de natuur. In de stad zelf is veel te beleven op cultureel gebied. 

Westfjorden

Isafjordur is de hoofdstad van de regio Westfjorden, in het noordwesten van IJsland. Door het grote aantal fjorden is de kustlijn van deze regio ongeveer 1/3 van IJslands hele kustlijn. De regio staat bekend om de ruige natuur met hoge kliffen.

Hornstrandir

Hornstrandir is een schitterend natuurreservaat in het noorden van Westfjorden. Er wonen al 60 jaar geen mensen meer doordat het zo afgelegen ligt, maar er staan nog wel enkele boerderijen en huisjes die vroeger bewoond waren. Er huizen wel veel vogelkolonies in Hornstrandir, waaronder papegaaiduikers. Er zijn geen wegen, enkel trekkerspaden en Hornstrandir is dan ook het beste te bereiken per boot.

Cultuur Isafjordur

Op cultureel gebied is er veel te doen in Isafjordur. U kunt door het oude deel van het vissersdorpje lopen, met smalle straten tussen houten huisjes. Bij het toeristenkantoor kunt u een kaart kopen die u meer vertelt over de geschiedenis van wat u ziet in de stad. ‘Het oude ziekenhuis’ is omgebouwd tot cultureel centrum met onder andere een bibliotheek en een galerie. Hier vlakbij ligt Jónsgardur, een park met een boog van walvisbot. Edinborg Cultural center huist onder andere een galerie, er vinden concerten plaats, er is een café en een toeristenkantoor. Hier kunnen ze u nog veel meer tips en informatie geven over alles wat er te zien is in en om Isafjordur.

Dynjandi waterval

De waterval Dynjandi ligt op 85 km ten zuiden van Isafjordur en is de grootste waterval van de Westfjorden. Het water stort over een soort trap 100 meter naar beneden. Dynjandi (donderend) doet zijn naam eer aan. Het vallende water maakt een hard ruisend geluid. Stroomafwaards bevinden zich nog zes kleinere watervallen.

Isafjordur airport

Het hele jaar door kunt u gemakklijk in Isafjordur komen met het vliegtuig. In de winter zijn veel wegen gesloten en is vliegen zelfs de enige manier om in de westfjorden te komen. In ongeveer 40 minuten vliegt u van Reykjavik naar Isafjordur en er gaan één of twee vluchten per dag. In de zomer rijden er ook bussen tussen Isafjordur en Holmavík en Brjanslaekur.

Isafjordur hotels

Via Easytobook.com kunt u een hotel boeken in Isafjordur.

Hotels Isafjordur – Easytobook.com