Menu Sluiten

Vissen in IJsland

Vissen in IJslandLiefhebbers van vissen en visreizen gaan graag naar IJsland. Het land is prachtig en u kunt er mooie vissen vangen, zoals enorme kabeljauwen in zee en zalm in rivieren. 

Vissen in IJslandse meren

In de vele meren in IJsland kunt u vissen op onder andere forel en een enkele keer zult u ook zalm vangen. Met een viskaart kunt u vissen in 36 meren, verspreid door het hele land. Deze kaart kost ongeveer 40 euro en is een heel kalenderjaar geldig. U kunt ook een dagkaart kopen, maar deze kaart is relatief duur en biedt weinig services. Meer informatie over de viskaart vindt u op www.fishingcard.is. Hier vindt u ook informatie over de verschillendemeren.

Riviervissen

De rivieren in IJsland zijn allemaal privébezit. Om te mogen vissen in een rivier betaalt u een dagkaart en er zit vaak een maximum aan het aantal personen dat per dag in de rivier mag vissen. Het voordeel hiervan is wel dat u vaak in alle rust kunt vissen.

Naar zalm vissen is duur in IJsland. De prijzen liggen vaak tussen 150 en 375 euro per dag, afhankelijk van de rivier en dag. Soms kunnen prijzen zelfs oplopen tot meer dan duizend euro. Het zalmseizoen loopt van juni tot en met september. Wilt u een dagkaart kopen voor zalmvissen, dan raden wij u aan om in december of januari al een dagkaart te bestellen.

Voor meer informatie over de verschillende rivieren en het reserveren van vergunningen voor vissen op zalm en forel kunt u terecht op www.svfr.is

Zeevissen in IJsland

Zeevissen wordt in IJsland meer gezien als werk dan ontspanning, en krijgt daarom niet veel aandacht. In de havens van de verschillende IJslandse kustplaatsjes kunt u toch vaak wel een bootje vinden die u mee de zee op willen nemen. De vangst zal voornamelijk bestaan uit kabeljouw.

Vismaterialen meenemen

Wilt u vissen in IJsland, houdt u dan rekening met een aantal zaken. Zo mag u geen gebruikte materialen meenemen, tenzij deze gedesinfecteerd zijn. Neemt u gebruikte materialen mee, zorgt u dan dat u een certificaat meeneemt die aantoont dat de materialen gedesinfecteerd zijn. U kunt er ook voor kiezen om uw spullen te laten desinfecteren op het vliegveld in IJsland. Op het vliegveld levert u uw spullen dan in bij de douane.

Visvakantie IJsland

Vissen in IJsland - visvakantie BBIMet BBI Travel kunt u op een 10-daagse visvakantie naar IJsland. U verblijft in de prachtige regio Westfjorden, vlakbij de regiohoofdstad Isafjordur, in het dorp Flateyri of Sudureyri. Hier kunt u goed vissen op onder andere kabeljauw, heilbot en zeewolf. Tijdens uw visvakantie verblijft u in een eigen vakantiehuis en u kunt gebruik maken van een zeevisboot. U heeft geen vaarbewijs nodig. Aan het einde van de vakantie vliegt u vanaf Isafjordur naar Reykjavik. U verblijft nog twee nachten in een hotel vlakbij Reykjavik, waar u de mooie hoofdstad van IJsland kunt verkennen voordat u weer naar Nederland vertrekt.

BBI-travel.nl

Vissen IJsland met CordesTravel

CordesTravel is gespecialiseerd in visreizen. Op hun website vindt u visreizen naar onder andere IJsland. CordesTravel organiseert ook het Penn IJsland festival. U kunt dan alleen of met een groep mee met een groepsreis. U kunt vrij vissen en er worden leuke wedstrijden gehouden.

Cordestravel.nl