Menu Sluiten

Informatie Reykjavik

Informatie ReykjavikReykjavik is de hoofdstad van IJsland en het is Europa’s meest westelijk èn meest noordelijk gelegen hoofdstad.

Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en heeft ongeveer 120.000 inwoners. De stad ligt in het zuidwesten van IJsland, grotendeels op het schiereiland Seltjarnarnes.

Reykjavik betekent rookbaai. De Noorse Viking Ingolfur Arnarson, de eerste permanente bewoner van IJsland, bouwde hier zijn boerderij. Ingolfur zag in de omgeving stoom uit de grond komen. Hij dacht dat dit rook was en noemde de plaats daarom Reykjavik.

Reykjavik bezienswaardigheden

Reykjavik heeft veel bezienswaardigheden die de stad tot een aantrekkelijke vakantiebestemming maken. Als u van kunst houdt of meer wilt weten over de geschiedenis van Reykjavik en IJsland in het algemeen, kunt u terecht in één van de vele musea en galeries in de stad. De stad heeft ook enkele gebouwen die u niet moet missen, zoals de kerk Hallgrimskirkja en de Imagine Peace tower. Meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden in Reykjavik vindt u via de pagina Reykjavik.

Laugardalur district Reykjavik

Laugardalur is de bekendste wijk in Reykjavik waar veel gebeurt en veel te zien is. U vindt er onder andere een zwembad met geothermisch bad, een jongerenhostel, Reykjavik zoo en een botanische tuin (zie onze pagina ‘Natuur Reykjavik’), een stadion, restaurants, galeries en nog veel meer.

Reykjavik Welcome Card

Met de Reykjavik Welcome Card kunt u met één kaart meerdere bezienswaardigheden in Reykjavik bezoeken. Zo krijgt u met de kaart onder andere toegang tot verschillende musea, een zwembad, bussen en Reykjavik zoo. Deze kaart kunt u in Reykjavik onder andere kopen bij toeristenkantoren, veel hotels en hostels en grote musea. De kaart kost tussen de 18 en 32 euro, afhankelijk van de geldigheidsduur die u kiest (één tot drie dagen).

Openbaar vervoer

Reykjavik heeft een goed netwerk van bussen. Met de bus kunt u bij bijna alle bezienswaardigheden in en om Reykjavik komen. Het belangrijkste busstation zit in het centrum van Reykjavik, in de belangrijkste winkelstraat Laugavegur. Een kaartje kost ongeveer 2,15 euro. Met dit kaartje kunt u binnen 75 minuten ook weer terug met de bus. Er wordt geen wisselgeld teruggegeven in de bus.