Menu Sluiten

Natuur Reykjavik

Natuur ReykjavikU hoeft niet de binnenlanden van IJsland in om van de natuur te kunnen genieten. In en om Reykjavik is ook veel natuurschoon. 

Esja berg

Esja is de 915 meter hoge tafelberg die aan de overkant van de baai Faxafloi ligt. Er zijn verschillende routes om de berg en de berg op. Met bordjes wordt aangegeven hoe ‘moeilijk’ de weg is die u inslaat. Veel mensen stoppen zo’n 200 meter van de top, waar het uitzicht al prachtig is. Hierna wordt de klim steeds moeilijker. Als u de top wel bereikt, dan kunt u het gastenboek tekenen.

Natuur Reykjavik - Ellidaardalur

Elliðaárdalur vallei

Ellidaardalur is een vallei in Reykjavik die maar door relatief weinig toeristen bezocht wordt. Jammer, want het is erg mooi. Als je door Ellidaardalur loopt of fietst, vergeet u dat u middenin Reykjavik bent. De rivier die door deze vallei loopt, zit vol met zalm en andere vissen.

Natuur Reykjavik - Grasagardur

Grasagardur botanische tuin Reykjavik

Grasagardur is een botanische tuin in de wijk Laugardalur. In de tuin vindt u 5000 verschillende planten en bloemen en u kunt er meestal in alle rust rondlopen. Van mei tot en met september kunt u terecht in café Flora, een klein cafeetje in de tuin. Hier serveren ze onder andere lekkernijen met ingrediënten die uit de botanische tuin komen.

Natuur Reykjavik - Tjornin

Tjörnin meer

Tjornin betekent ‘vijver’. Dit meertje ligt in het centrum van Reykjavik en is bijna niet te missen. Rond het meer zijn restaurants, een kerk, een theater, een park en andere bezienswaardigheden te vinden. Vaak zit Tjörnin vol met allerlei vogels. Doordat het meertje ondiep is vriest het in de winter snel dicht en kan er op worden geschaatst.

Natuur Reykjavik - Reykjavik Zoo

Reykjavik zoo

Reykjavik dier- en attractiepark is een ideaal uitje voor families met kinderen. Reykjavik zoo heeft vooral boerderijdieren maar ook zeehonden, andere zeedieren en reptielen. Naast de ‘boerderij’ ligt een leuke speeltuin. Dit park is vooral een aanrader in de zomer. Dan is er het meest te zien en doen. Het park is elke dag open van 10:00 tot 17:00.

Natuur Reykjavik - Nautholsvik

Nautholsvik strand

Nautholsvik is het enige strand van IJsland waar u mag zwemmen. Op het strand staan ook enkele hot tubs. Het zeewater rond IJsland is koud, maar aan dit strand is het water warm. Warm water uit de tanks van Perlan (zie onze pagina ‘Gebouwen Reykjavik), worden het kleine baaitje en de hot tubs ingepomt. Het strand is enkel open in de zomer en op mooie dagen zul je er veel IJslanders vinden.