Menu Sluiten

Landmannalaugar

LandmannalaugarDe ‘oplichtende’ bergen om het dal van Landmannalaugar zijn een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Landmannalaugar is een dal/vallei in het binnenland van IJsland, ten oosten en niet ver van de beroemde vulkaan de Hekla in het natuurreservaat Fjallabak.

Ryoliet Landmannalaugar

Het dal is bekend vanwege zijn ryolietgesteente. Ryolietgesteente bevat kleine kristallen. Doordat het zonlicht op de kristallen schijnt lichten de kristallen de bergen op waardoor ze er heel helder en kleurrijk (geel, rood, bruin en grijsgroen) uit zien. In het dal ligt een lavaveld van obsidiaan. Obsidiaan is een versneld afgekoelde lava dat een zwart glasachtig gesteente is geworden. U kunt zich vast voorstellen dat het kleurenpalet in dit dal een bijzondere bezienswaardigheid is.

Warme beek

Aan de voet van het lavaveld liggen warme bronnen die een beek van smeltwater creeëren. In de beek kunt u lekker baden, want de warme bronnen zorgen er voor dat het water altijd warm is.
In de winter veranderd Landmannalaugar in een betoverend sneeuwlandschap. Uit de warme bronnen ziet u dan de waterdamp opstijgen. Het water van de beek is dan nog steeds aangenaam warm. Helaas is Landmannalaugar in de wintermaanden moeilijker te bereiken. De meeste excursies vinden daarom in de zomerperiode plaats.


Busretour Landmannalaugar met BBI-Travel

Bezoek Landmannalaugar met BBI-Travel. Een bezoek aan Landmannalaugar is een “must” voor wandel- en natuurliefhebbers. Deze vallei met haar veelkleurige rhyolietbergen is alleen per 4×4 bus of jeep te bereiken. U kunt op verschillende plaatsen opstappen en wordt per bus naar dit prachtige gebied gebracht, waar u een paar uur de tijd heeft om te wandelen of een natuurlijk bad te nemen in een warmwaterbeekje

Bustour Landmannalaugar BBI-travel