Menu Sluiten

Gebouwen Reykjavik

Gebouwen ReykjavikIn en om de stad Reykjavik kunt u bijzondere gebouwen vinden. 

Hallgrimskirkja kerk

Gebouwen Reykjavik - HallgrimskirkjaHallgrímskirkja is de bekendste en, met bijna 75 meter, ook de hoogste kerk van IJsland. Het gebouw is echt indrukwekkend en uniek. De architect haalde zijn inspiratie uit de basaltpartijen, gesteente dat uit staven opgebouwd lijkt te zijn. De kerk is al van ver te zien en het uitzicht vanuit de toren is, zeker bij helder weer, prachtig. Elke zondag is er een dienst in Hallgrímskirkja om 11:00.

Harpa Reykjavik Concertgebouw

Gebouwen Rykjavik - HarpaHarpa is een groot concertgebouw in Reykjavik dat ook als congrescentrum wordt gebruikt. Harpa werd in 2011 geopend en gaf hoop na de financiële crisis in IJsland. De concertzaal heeft ruimte voor ruim 1800 bezoekers. Door de verlichting is het gebouw ’s avonds op zijn mooist.

Perlan Reykjavik

Gebouwen Reykjavik - PerlanPerlan is IJslands voor parel. Het gebouw was alleen bedoeld om Reykjavik van warm water te voorzien, maar is omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw. In Perlan zit een uitstekend restaurant dat ronddraait en een klein café vanwaar u een erg mooi utizicht hebt op Reykjavik en de omgeving. Er worden ook concerten en exposities gehouden.

Imagine Peace tower Reykjavik

Gebouwen Reykjavik - Imagine Peace TowerDe Imagine Peace toren is een monument gemaakt ter herinnering aan John Lennon, gemaakt door zijn vrouw Yoko Ono. Een witte zuil staat op het eilandje Viðey, voor de kust bij Reykjavik, en schijnt een lichtstraal de lucht in die van ver gezien kan worden. Het representeert de strijd die Yoko Ono en John Lennon streden voor wereldvrede. Het licht staat slechts enkele weken per jaar aan. Meer informatie.