Menu Sluiten

Noorderlicht IJsland

Noorderlicht IJslandEigenlijk zou iedereen ten minste ééns in zijn leven het Noorderlicht moeten zien. De verschillende kleuren licht zijn indrukwekkend en het uitzicht zal u lang bijblijven. 

Aurora Borealis

Noorderlicht, Poollicht of Aurora Borealis is een lichtverschijnsel, met wit, groen, blauw en/of rood licht. Noorderlicht kan amper zichtbaar zijn of fel genoeg zijn om een boek onder te lezen. Noorderlicht ontstaat op de grens van de aardatmosfeer en de ruimte. Door een soort explosies op de zon worden wolken geladen deeltjes de ruimte in geslingerd. Deze deeltjes komen door het magnetische veld van de aarde bij de noord- en zuidpool versneld onze atmosfeer binnen. De deeltjes reageren met gassen in onze atmosfeer en dit levert energie op. Deze energie is het Noorderlicht. Soms kan een streep van Noorderlicht stil in de lucht hangen, maar het kan ook langzaam of snel bewegen en een hele lichtshow creëren.

Er is ook een Zuiderlicht, Aurora Australis, aan de andere kant van de wereld.

Noorderlicht bekijken

In IJsland is ook het Noorderlicht waar te nemen. Hoe donkerder het is, hoe meer kans u hebt op een mooi uitzicht. Gelukkig is IJsland maar dunbevolkt en is er, zelfs in Reykjavik, maar weinig lichtvervuiling. Om het Noorderlicht het beste te zien raden wij u aan om een plek buiten steden en dorpen te zoeken op een heldere avond. Bewolking blokkeert het zicht op Noorderlicht, omdat dit veel lager in de lucht hangt.

Beste tijd Noorderlicht IJsland

Er is natuurlijk geen garantie dat u het Noorderlicht zult zien, maar de kans is het grootste in de maanden september tot en met april.


Noorderlicht excursies en reizen

Noorderlicht IJsland - Noorderlicht excursieIn de periode dat de kans het grootst is om het Noorderlicht te zien (september tot april) biedt BBI-Travel excursies om dit verschijnsel op de beste manier te kunnen bekijken. Zo heeft u op heldere avonden goede kans het groene en witte poollicht te zien, met prachtige stralenbundels die door de lucht dansen. Omdat het Noorderlicht alleen bij een heldere hemel kan worden gezien beslist men iedere dag op basis van de weersvooruitzichten om 18.00 uur of de tour doorgaat of niet. Uw hotel wordt hiervan dan op de hoogte gebracht.

>>LEES MEER