Menu Sluiten

Watervallen IJsland

Watervallen IJslandDoor de vele gletsjers en de grote hoeveelheid regen en sneeuw zijn er veel watervallen in IJsland.  

Gullfoss waterval

Watervallen IJsland - GullfossGullfoss ligt in zuidwest IJsland, 15 km van Geysir en ongeveer 100 km van Reykjavik. Volgens veel mensen is Gullfoss de mooiste waterval van IJsland. Gullfoss heeft twee trappen en het water valt 32 meter naar beneden een kloof in. Door de grote hoeveelheid stuifwater die ontstaat door de lange val van het water, zijn er vaak regenbogen te zien bij de waterval.

De Gullfoss is onderdeel van de populaire Golden Circle tour. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina Golden Circle Iceland

Dettifoss waterval

Watervallen IJsland - DettifossIn noordoost IJsland, 85 km rijden van Husavík, ligt de meest krachtige waterval van Europa, Dettifoss. Deze waterval van 100 meter breed en 45 meter hoog is met haar modderige water niet de mooiste waterval, maar zeker een van de meest indrukwekkendste watervallen die u zult zien. De kracht waarmee het water wordt voortgeduwd is indrukwekkend.

 

Selfoss waterval

Watervallen IJsland - SelfossIn dezelfde rivier als waarin Dettifoss ligt, ligt ook de waterval Selfoss. Deze 100 meter brede waterval bestaat uit allemaal kleine watervalletjes van ongeveer 11 meter hoog. Selfoss ligt maar een paar honderd meter voor de Dettifoss en is zeker een bezoek waard.

Er is ook een plaatsje dat Selfoss heet. Deze ligt aan de andere kant van IJsland, vlakbij Reykjavik.

Seljalandsfoss waterval

Watervallen IJsland - SeljalandsfossDe Seljalandsfoss ligt aan de zuidkust in een prachtig groen landschap. Behalve het wonderschone uitzicht op deze 60 meter hoge waterval is het ook erg bijzonder dat u er achterlangs kunt lopen, over een pad langs de rotswand.

Een bezoek is goed te combineren met een bezoek aan Skogafoss, die een half uur rijden verder ligt.

Skogafoss waterval

Watervallen IJsland - SkogafossDe Skógafoss is 25 meter breed en 60 meter hoog, en is daarmee één van de grootste watervallen in IJsland. De groen begroeide rotsen steken af tegen de zwarte vlakte onderaan de waterval. Volgens een legende heeft de Viking Þrasi Þórólfsson een kist met goud begraven in de grot achter deze waterval.
Skógafoss was een van de locaties waar opnames zijn gemaakt voor de film Thor: The Dark World, uit 2013.

Godafoss waterval

Watervallen IJsland - GodafossDe waterval Goðafoss ligt in het noorden van IJsland en wordt verdeeld in meerdere delen door rotsblokken die middenin het water staan. Op de rotsen naast de Goðafoss heeft u een prachtig uitzicht over de waterval en de vlakte voor de waterval.

Er ligt ook een minder bekende waterval Goðafoss in de Westfjorden, in het noordwesten van IJsland.