Menu Sluiten

Akureyri

AkureyriIn één van de langste fjorden van IJsland ligt de grote stad Akureyri. De stad heeft zijn eigen luchthaven en met een korte vlucht vanaf Reykjavik zit u zo in deze ‘hoofdstad van het noorden’. 

Akureyri IJsland

Akureyri is een stad in het noordoosten van IJsland en de enige grote stad buiten de regio van hoofdstad Reykjavik. Met ongeveer 18.000 inwoners is Akureyri de derde grootste stad van IJsland. Het ligt in één van de langste fjorden van het land en is omgeven door bergen. Ondanks dat de stad zo dicht bij de poolcirkel ligt, kan de temperatuur in de zomer soms oplopen tot 25°C en is de gemiddelde temperatuur in de winter maar 0°C.

Wat is er te doen in Akureyri?

In Akureyri vindt u veel musea, prachtige architectuur, een golfbaan en een populair zwembad. ’s Nachts kunt u het gezellige nachtleven verkennen in één van de vele bars en cafés, bijvoorbeeld het bekende poppodium Græni hatturinn (de groene hoed). Veel bekende IJslandse muzikanten hebben hier al opgetreden.

Akureyri ligt vlak onder de poolcirkel, maar er is toch veel natuur te vinden in de stad. De stad heeft ’s werelds meest noordelijk gelegen botanische tuin en tuinen bij huizen worden bijzonder goed onderhouden. De stad is ook een goede uitvalsbasis om de wonderschone natuur van Noord-IJsland te verkennen, met watervallen, walvissen en vulkanen.

Net buiten Akureyri ligt één van de beste ski-gebieden in IJsland. Hier zijn ook ski-lessen te volgen. Meer informatie vindt u op hlidarfjall.is (Engels).

Akureyri Airport

Vanaf Akureyri International Airport kunt u een nationale vlucht nemen, bijvoorbeeld naar Reykjavik of het eiland Grimsey. Er zijn ook enkele lijnen naar internationale bestemmingen zoals Londen en Berlijn. U kunt vanuit Nederland met een overstap vliegen naar Akureyri. Meer informatie over het boeken van vliegtickets vindt u op Vliegtickets IJsland.

Hotels Akureyri

Bij de volgende aanbieders kunt u terecht voor het boeken van een hotel in Akureyri.