Menu Sluiten

Museum Reykjavik

Museum ReykjavikWanneer u graag naar musea gaat, bent u in Reykjavik aan het juiste adres. Reykjavik biedt veel grote en kleine musea en exposities verspreid door de stad.

Reykjavik Art museum

Dit museum heeft drie locaties. Kjarvalsstadir heeft voornamelijk beelden en schilderijen, Hafnarhus exposeert hedendaagse kunst en Asmundarsafn laat de werken zien van beeldhouwer Ásmundur Sveinsson (1893-1982). Hij heeft tevens het gebouw ontworpen waar zijn beelden te zien zijn.

Artmuseum website

National museum Reykjavik

In het nationaal museum van IJsland kunt u meer leren over de geschiedenis van IJsland. De Engelse informatie is goed te volgen. U kunt er doorheen lopen en een algemeen idee krijgen van de geschiedenis en cultuur van IJsland, of wat meer tijd nemen en u meer verdiepen in de informatie.

National museum website

Árbæjarsafn, openluchtmuseum Reykjavik

Het Arbaer museum, aan de oostkant van Reykjavik, bestaat uit meer dan 20 gebouwen die samen een oud IJslands dorp vormen. Het museum geeft een idee hoe men vroeger leefde in IJsland. Er zijn ook verschillende exposities die meer informatie geven over IJsland in verschillende tijdsperiodes. Veel bezoekers noemen dit een van de hoogtepunten van hun reis naar IJsland.

Árbæjarsafn, openluchtmuseum

The Settlement Exhibition Reykjavík 871±2

In het centrum, in de oudste straat van Reykjavik, vindt u een expositie over het ontstaan van Reykjavik. De expositie draait om de opgraving van een oud vikinghuis en andere opgravingen in het centrum van Reykjavik.

The Settlement Exhibition

IJslands fallologisch museum

Dit kleine museum heeft ’s werelds grootste penistentoonstelling, meer dan 280 penissen van 93 diersoorten, waaronder één menselijke penis, en ‘peniskunst’. Het penis museum is niet het meest informatieve museum in Reykjavik, maar het is uniek, interessant, soms grappig, en wat ons betreft een ‘must’ als u naar Reykjavik gaat.

Fallologisch museum website