Menu Sluiten

Whale watching Iceland

Whale Watching IcelandWalvissen spotten is een bijzondere ervaring. IJsland is één van de beste plekken om walvissen en dolfijnen in het echt te gaan bekijken. 

Walvis spotten IJsland

Walvis spotten staat bovenaan het verlanglijstje van veel IJslandbezoekers. De enorme staarten die boven het water uitslaan en het aanschouwen van de golvende beweging van deze gigantische zeezoogdieren kan een diepe indruk maken. Het gevoel dat u één van de grootste wonderen van de natuur mag beleven. IJsland is een uitstekende plek om walvissen te gaan bekijken. Dagelijks vertrekken er vanuit meerdere steden in IJsland boten op zoek naar walvissen, dolfijnen en soms orca’s. Hierbij kunt u ook allerlei mooie zeevogels en papegaaiduikers tegenkomen.


Whale Watching Iceland - Snaefellsnes

Walvissen spotten vanuit Akureyri

Vanuit de 4e grootste stad in het Noorden van IJsland vertrekken dagelijks boten opzoek naar walvissen, dolfijnen en orca’s. Vooral in de winter is de kans op het zien van orca’s groot. Deze grote boten zijn voorzien van alle luxe; eten, drinken, toiletten en wifi.

Walvissen spotten, Akureyri


Whale Watching Iceland - Husavik

Walvissen spotten vanuit Husavik

Vanuit de walvishoofdstad van IJsland, het noordelijk gelegen Husavik, vertrekken dagelijks tours voor het spotten van walvissen en dolfijnen. U kunt vaak ook veel zeevogels en papegaaiduikers spotten.

Walvissen spotten, Husavik


Whale Watching Iceland - Reykjavik

Walvissen spotten vanuit Reykjavik

Vanuit Reykjavik kunt u mee met de snelle boot Rósin, of de grotere luxere boot Andrea, die er iets langer over doet en wat meer faciliteiten heeft. U gaat opzoek naar walvissen en dolfijnen, en mocht u geen walvissen zien, dan kunt u de tour een andere keer overdoen.

Walvissen spotten, Reykjavik