Menu Sluiten

Kaart IJsland

Kaart IJslandBekijk hier de kaart van IJsland met alle populaire bestemmingen, zoals Reykjavik, Akureyri en Ísafjörður.

IJsland op de kaart

Hoofdstad IJsland

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. De stad ligt aan de zuidwestkust van IJsland en is met ongeveer 120.000 inwoners veruit grootste stad van IJsland. In de hoofdstedelijke regio, Reykjavik en enkele andere steden er omheen, woont ongeveer 65% van de bevolking! Andere steden en dorpen zijn vooral aan de rand van de eilandstaat te vinden. In het binnenland van IJsland wonen maar weinig mensen.

Grimsbey & Kolbeinsey

40 km ten noorden van IJsland ligt het eilandje Grímsey, een klein eilandje dat wordt bewoond door ongeveer 100 inwoners en vele zeevogels, waaronder papegaaienduikers. Het eiland is vernoemd naar de eerste bewoner, Vestfjarða-Grímur Sigurdsson. De poolcirkel loopt precies over het eiland heen.

Grímsey is echter niet het meest noordelijke stukje IJsland. 74 km ten noorden van Grímsey en 105 km ten noorden van IJsland ligt Kolbeinsey. Een eilandje dat bestaat uit basalt, lavagesteente. Men verwacht dat Kolbeinsey verdwenen is in 2020, van slijtage door onder andere water en vorst.

Wegenkaart IJsland

De belangrijkste weg in IJsland is de Þjóðvegur 1. Deze weg loopt langs de rand van IJsland en verbindt de belangrijkste steden en dorpen met elkaar. Enkele andere belangrijke verbindingswegen zijn ook verhard, maar veel zijwegen en bergwegen zijn onverhard of zijn alleen verhard met grind.

Landkaart IJsland

Bekijk het aanbod van landkaarten verkrijgbaar voor IJsland. U kunt kiezen uit verschillende regio’s en verschillende schalen.

Land- en wegenkaarten IJsland