Menu Sluiten

Blue Lagoon IJsland

Blue Lagoon IJslandBlue Lagoon is een geothermisch bad en één van IJslands meest bekende toeristische trekpleisters. Behalve dat het er mooi uitziet, is het prachtige blauwe water ook zeer ontspannend en weldadig voor de huid. 

Blue Lagoon water

Blue Lagoon ligt in de buurt van Reykjavik en vlakbij Kevlavík airport. Dit geothermische bad (verwarmd door de aarde) ligt in een veld van gestold lava. Een prachtig gezicht, de donkere grond tegen het lichte water. Het warme water en de witte modder op de bodem van het bad zijn rijk aan mineralen. Hierdoor lijkt het water lichtblauw en is baden in de Blue Lagoon heilzaam voor mensen met huidproblemen, zoals psoriasis. Met een temperatuur van ongeveer 39°C werkt het water ook nog eens heerlijk ontspannend. Ondanks dat de Blue Lagoon erg bekend is en er veel toeristen op afkomen, heeft u in het water alle ruimte, ook in drukke periodes.

Svartsengi power station

Blue Lagoon is eigenlijk bij toeval ontstaan. In 1976 vormde zich een bad van het water dat was gebruikt door Svartsengi, een milieuvriendelijke geothermische energiecentrale. Het water wordt door de energiecentrale omhoog gepompt voor het opwekken van energie. Wat er over is aan warmte zorgt voor de aangename temperatuur van de Blue Lagoon.


Blue Lagoon IJsland excursie vanaf Keflavik airport

U wordt met de bus opgehaald bij Keflavik Airport, heeft 2 of 4 uur de tijd in de Blue Lagoon en wordt daarna met de bus naar uw hotel in Reykjavik gebracht.

Blue Lagoon excursie vanaf Keflavik


Blue Lagoon IJsland excursie vanuit Reykjavik

U wordt met de bus opgehaald bij uw hotel in Reykjavik en hier ook weer teruggebracht. Deze reis is inclusief entreekosten.

Blue Lagoon excursie vanaf Reykjavik


Blue Lagoon IJsland entree

Bestel hier entreekaarten voor de Blue Lagoon.

Blue Lagoon entree