Menu Sluiten

Keflavik

KeflavikKeflavik is vooral bekend door zijn vliegveld. De stad ligt vlakbij Reykjavik en veel mensen rijden dan ook direct van het vliegveld door naar Reykjavik. Zonde, want Keflavik heeft veel moois te bieden. 

Reykjanesbaer

Keflavik is samen met Njardvik (Njarðvík) de grootste plaats in de gemeente Reykjanesbaer (Reykjanesbær). De twee plaatsen zijn met elkaar vergroeid en worden tegenwoordig vaak als één plaats gezien en Reykjanesbaer genoemd. In plaats van Keflavik zult u vaak de naam Reykjanesbaer tegenkomen. Houdt u hier ook rekening mee als u op een kaart zoekt naar Keflavik.

Keflavik airport

Keflavik heeft het grootste vliegveld van IJsland. Vanuit Nederland komt u met het vliegtuig aan op Keflavik airport. Vaak wordt dit vliegveld verward met Reykjavik airport. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina ‘Reykjavik airport’.

Blue Lagoon

Ten zuiden van Keflavik vindt u de Blue Lagoon. Dit is een geothermisch bad en een grote toeristische trekpleister. Meer informatie over de Blue Lagoon vind u via onze pagina ‘Bezienswaardigheden’.


Uppspretta Keflavik

Keflavik - Upspretta

In 2013 werd een verwaarloosde watertoren middenin Keflavik onder handen genomen door Toyisten. Dit is een groep kunstenaars die ooit is opgericht in Emmen, Drenthe. De saaie witte watertoren met een omtrek van 36 meter is omgetoverd tot kleurrijk kunstwerk. Het verbeeldt een verhaal over Uppspretta, een papegaaiduiker.


Vikingworld

Vikingworld (Víkingheimar) ligt aan de kust net buiten Keflavik, in Njardvik. Dit museum heeft vijf exposities over Vikingen en het Vikingtijdperk, waaronder een exacte replica van een oud Vikingschip. In het café kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de atlantische oceaan. In de zomer is een kleine kinderboerderij geopend en er is een Vikingspeeltuin. Volwassenen betalen ongeveer 12,50 euro en kinderen onder de 14 mogen gratis mee naar binnen.

Vikingworld website

Night of Lights Keflavik

Rond de eerste zaterdag van september wordt het night of lights festival of Ljosanott gehouden in Keflavik. Men viert dan het einde van de zomer en het begin van het nieuwe seizoen waarin de dagen korter en donkerder worden. Dit wordt gevierd met 4 dagen vol concerten, shows, kunst en een kinderprogramma. De zaterdag eindigt met een vuurwerkshow en een groot dansfeest.

Hotel Keflavik

De volgende aanbieders bieden u hotels in Keflavik.